Ви зараз переглядаєте УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ТКШВ У VI МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО ДИЗАЙНУ» м. КИЇВ

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ТКШВ У VI МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ СУЧАСНОГО ДИЗАЙНУ» м. КИЇВ

  • Категорія запису:Новини

25.04.2024 року викладачі та студенти кафедри ТКШВ прийняли участь у щорічній міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», приуроченій до 94-ої річниці заснування Київського національного університету технологій та дизайну, яка відбулася в КНУТД (м. Київ). В конференції прийняли участь науковці, дизайнери, митці з 70 навчальних закладів різних країн світу: Великобританії, Італії, Німеччини, Китаю, Румунії, Польщі, Молдови, Латвії, Литви, Єгипту, України.

На пленарному засіданні у залі засідань Вченої ради КНУТД від імені керівництва закладу та організаційного комітету конференції виступили ректор КНУТД – д.e.н., проф., академік Національної академії педагогічних наук Іван Грищенко; проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД – д.е.н., проф. Людмила Ганущак-Єфіменко та ряд запрошених гостей з дизайнерських та художніх спілок України та закордонних закладів освіти.

Учасниками конференції було заявлено понад 250 доповідей на 6 основних платформах:
1) Мистецтвознавчі та культурологічні чинники дизайну;
2) Тенденції розвитку арт і фешн-дизайну;
3) Інформаційні технології візуалізації у дизайні;
4) Графічний дизайн: сучасні тенденції;
5) Перспективи розвитку дизайну архітектурного середовища;
6) Підприємницькі та освітні аспекти дизайн-діяльності.

Від кафедри ТКШВ на платформі 2 «Тенденції розвитку арт і фешн-дизайну» прийняли участь 3 викладачів та 3 студентів; на платформі 6 «Підприємницькі та освітні аспекти дизайн-діяльності» 1 викладач та 1 студент.

З відкритою он-лайн доповіддю на тему «Підприємницькі та освітні аспекти відродження зінківської вишивки» на конференції виступила студентка гр. ШВ-22-1 Тетяна КАСІЯНОВА, науковий керівник доц. Вікторія МИЦА.

Проведена конференція розширила коло креативних і підприємницьких інтересів науковців кафедри ТКШВ, відкрила учасникам нові тематики у сфері розвитку сучасного дизайну, посприяла зростанню художнього та наукового потенціалу молоді, що навчається у середніх та вищих закладах освіти України та за кордоном.

Відповідальна за НДР кафедри ТКШВ доц. СИРОТЕНКО Оксана