Ви зараз переглядаєте ВІТАЄМО КАФЕДРУ ТЕХНОЛОГІЇ І КОНСТРУЮВАННЯ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ З ПЕРШИМ МІСЦЕМ У РЕЙТИНГУ ХНУ З НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА 2023 РІК

ВІТАЄМО КАФЕДРУ ТЕХНОЛОГІЇ І КОНСТРУЮВАННЯ ШВЕЙНИХ ВИРОБІВ З ПЕРШИМ МІСЦЕМ У РЕЙТИНГУ ХНУ З НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА 2023 РІК

  • Категорія запису:Новини

17 травня 2024 року у Хмельницькому національному університеті відбувся День науки, приурочений визначенню результатів наукової діяльності викладачів університету в 2023 році. Надзвичайно приємно, що за підсумками рейтингового оцінювання з наукової діяльності та вагомий внесок у розвиток науки і освіти ХНУ в 2023 році переможцем став колектив кафедри Технології і конструювання швейних виробів в загальному рейтингу кафедр університету та в рейтингу випускових (фахових) інженерно-технічних кафедр.

За підсумками рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників ХНУ за вагомий особистий внесок у розвиток науки і освіти та з нагоди Дня науки були нагороджені начальник науково-дослідної частини ХНУ професор кафедри ТКШВ Захаркевич О.В. та доцент кафедри ТКШВ Кошевко Ю.В.

Високі результати наукової діяльності кафедри забезпечені сумлінною працею викладачів кафедри. У 2023 викладачами опубліковано 21 статтю, серед яких 8 статей проіндексовано в наукометричній базі Scopus. Викладачами кафедри отримано 3 патенти та 2 свідоцтва по реєстрацію авторського права.

Науково-творчими колективами кафедри видано 2 монографії, одна з яких «Smart Fashion: гід у світі цифрової моди» 15.05.2024 р. стала переможцем XVIII обласного конкурсу науково-дослідних робіт у номінації «Прикладні/Фундаментальні НДР (технічного профілю) і отримала ІІІ призове місце серед науковців Хмельниччини.

Протягом 2023 року викладачі кафедри були виконавцями 2 держбюджетних науково-дослідних робіт № 3Б-2022 та № 1Б-2022, госпдоговірної науково-дослідної теми Договір 21-2023 про забезпечення реалізації проєкту «Fashion Training Center – сучасна платформа для підготовки та перепідготовки кадрів».

У День науки в рамках панельної дискусії «Кращі практики реалізації проєктів у Хмельницькому національному університеті» досвідом у розробці та реалізації міжнародних проєктів від кафедри ТКШВ поділилася професор кафедри ТКШВ, доктор технічних наук, начальник науково-дослідної частини Оксана Захаркевич.

Викладачі кафедри прийняли участь в 10 міжнародних конференціях, які проходили в Швеції, Болгарії, Англії, Іспанії, Польщі, Угорщині та Молдові.

Студенти та магістранти кафедри ТКШВ також внесли вагомий внесок в наукові здобутки кафедри. Студентка 3-го курсу гр.ШВ-21-1 Бойцун Я. була нагороджена в День науки грамотою за вагомий особистий внесок у розвиток наукової діяльності молодих вчених ХНУ у 2023 році.

Окремі викладачі кафедри ТКШВ в межах міжнародного співробітництва пройшли стажування в міжнародних літніх школах: проф. Захаркевич О.В. та доц. Домбровська О.М. в “Cultural and Scientific Promotion of the University” в Університеті Адама Міцкевича, м. Познань (Республіка Польща); доц. Краснюк Л.В. в «Szkoła Języka i Kultury Polskiej» в Сілезькому університеті, м.Катовіце, (Республіка Польща). Бажаємо колективу кафедри ТКШВ нових творчих та наукових здобутків, високих досягнень у сфері науки та освіти.

Відповідальна за НДР кафедри ТКШВ доц. Оксана Сиротенко