Ви зараз переглядаєте SOFTSKILLS СТУДЕНТІВ НА КАФЕДРИ ТКШВ

SOFTSKILLS СТУДЕНТІВ НА КАФЕДРИ ТКШВ

  • Категорія запису:Новини

Продовжуємо командну роботу!!!

9.04.2024 в лабораторії комп’ютерних технологій (ауд. 415) кафедри ТКШВ з ініціативи членів фокус-групи з покращення якості освіти (магістрів гр. ШВм-23-1 Романенко Л та Дякової А) перед студентами спеціальності 182 – Технології легкої промисловості гр. ШВ-22-1 відбувся захід, який дозволив розширити кругозір, розвинути комплекс неспеціалізованих, надпрофесійних навичок, що допомагають взаємодіяти між собою в команді незалежно від сфери діяльності.

Ознайомлення відбулося під час вивчення дисципліни «Основи комп’ютерного дизайну», що викладає професор Світлана Кулешова. Однією із складових Лабораторної роботи № 4 цієї дисципліни є опанування особливостей 3D Fashion Design та віртуальних технологій. Завданням є створення аватару індивідуальної фігури кожного студента, відтворення різних модних поз, формування індивідуального гардеробу, додавання принтів, розташування фігури на фоні.

Магістри ділилися досвідом використання окулярів віртуальної реальності Meta Quest 2 та навчали студентів. Завданням кожного було розробити власний аватар та підібрати гардероб з використанням окулярів віртуальної реальності Meta Quest 2. VR-окуляри – пристрій нового покоління, що дає змогу бачити те, що недоступне іншим. Це пристрій дозволяє частково зануритися у світ віртуальної реальності, а також створює зоровий та акустичний ефект присутності в заданому керуючим пристроєм (комп’ютером) просторі. VR-окуляри можуть покращити освіту та заохочують студентів до креативних технологій навчання.

Студенти групи ШВ-22-1  Дідус Мирослава і Демченко Марія поділилися своїми враженнями : «Лабораторні роботи  з дисципліни «Основи комп’ютерного дизайну» завжди цікаві та унікальні. Нещодавно провели круту лабораторну, використовуючи віртуальні 3D окулярами. Одягнувши окуляри, ніби поринаєш у віртуальну реальність. Ми  за допомогою такої техніки обирали собі образи і дуже чудово, що могли одразу дивитися як той чи інший образ буде виглядати та як краще поєднати готовий одяг. Дуже добре, що наша кафедра використовує для занять такі інноваційні технології. У нас дуже позитивні враження».

Висловлюємо щиру подяку магістрам гр. ШВм-23-1 Дяковій Альоні та Романенко Любі за допомогу у опануванні нової інформації та нових навичок. Віртуальні технології дозволили обробити багато інформації та презентувати її в інтерактивній формі. Студенти демонстрували та застосували теорію ще під час заняття і зрозуміли, як використовувати ці знання на практиці.

Дякуємо учасникам заходу за допомогу у інтеграції новітніх технологій у навчальний процес.

Викладач ОК «Основи комп’ютерного дизайну» Світлана Кулешова.