Ви зараз переглядаєте ФІНАЛ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ МОЛОДИХ ДИЗАЙНЕРІВ «БАРВИ ПОДІЛЛЯ 2024»

ФІНАЛ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ МОЛОДИХ ДИЗАЙНЕРІВ «БАРВИ ПОДІЛЛЯ 2024»

  • Категорія запису:Новини

От і відбувся щорічний конкурс молодих дизайнерів одягу «Барви Поділля 2024».  Цьогоріч, зважаючи на небезпеки пов’язані із збройною агресією проти нашої держави, конкурс проходив у онлайн форматі. Однак оголошення результатів конкурсу із гала-показом конкурсних робіт відбувалося 11.06.2024р. вживу, так що глядачі могли поринути у світ краси і моди та насолодитися креативністю робіт молодих дизайнерів-конкурсантів.

Приємно, що конкурс, попри всі несприятливі обставини у країні, продовжує збирати друзів і учасників та розширювати їх коло. До різних номінацій подано 255 конкурсних робіт учасниками з 15-ти закладів вищої освіти (університети і академії) та 16-ти закладів фахової передвищої освіти (коледжі, навчальні центри, професійні ліцеї). Серед конкурсантів є учасники з-за кордону: Державного педагогічного університету імені Іона Крянге (м. Кишинів, Республіка Молдова) та Вільнюської академії мистецтв (Литовська республіка).
Від нашої кафедри було подано 64 студентські конкурсні роботи у різні номінації. Зокрема на конкурс колекцій одягу, номінація «Власний погляд» – 1 конкурсна робота; конкурс ансамблів одягу за номінаціями «Street fashion» – 6 робіт і «Art fashion»- 5; конкурс аксесуарів, доповнень, взуття – 1 робота; конкурс ескізів аксесуарів, доповнень, взуття – 1 робота; конкурс ескізів одягу та його номінаціях «Живописний ескіз» – 10 робіт і «Діджитал ескіз» – 8; конкурс «Віртуальний одяг» – 3; конкурс Fashion-фото – 1 робота та на конкурс Fashion-Ші, який в цьому році вперше проводиться в рамках конкурсу «Барви Поділля» від кафедри ТКШВ було подано – 7 конкурсних робіт. Після першого відбіркового етапу до фіналу конкурсу увійшли 43 конкурсні роботи студентів кафедри.
Роботи учасників конкурсу оцінювало 19 членів журі, до складу яких увійшли і науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України у сфері дизайну, а також практики-дизайнери, виробники сучасного модного одягу. До складу журі від кафедри технології та конструювання швейних виробів увійшла професорка, доктор технічних наук, завідувачка кафедри Світлана КУЛЕШОВА. Журі оцінювало кожну роботу за такими критеріями: оригінальність ідеї та образу; цілісність композиції; складність і техніка виконання. За роботою журі спостерігав представник від студентського самоврядування ХНУ, магістрантка ШВм-23-1 кафедри ТКШВ Альона ДЯКОВА.
І як же приємно, що чудові роботи студентів кафедри технології та конструювання швейних виробів були представлені у 8 номінаціях конкурсу і не лише увійшли у фінал, а і були відмічені членами журі та заслужено отримали переможні місця.

ІІІ місце у номінації «Живописний ескіз» отримав
ескіз колекції одягу під девізом «ПРИГНОБЛЕНі та НЕСКОРЕНі» студентки 2-го курсу Анни ГОЛЬОНКО, керівник Олена ЛУЩЕВСЬКА

ІІІ місце у номінації «Fashion-Ші» отримала колекція одягу під девізом «ФОЛЬК-ВіЗіЯ»
магістранта Якима ШУГАЙЛО, керівник Лариса КРАСНЮК

Журі конкурсу було відмічено високий рівень виконання та креативність задуму наступних конкурсних робіт та нагороджено їх спецпризами:

Ансамбль одягу «БИТВА СВІТЛА» (номінація “ART FASHION”) студентів 2-го курсу Мирослави ДІДУС та Марії ДЕМЧЕНКО,
керівник Лариса КРАСНЮК

Колекцію одягу під девізом «COLOUR FUSiON»
(номінація «Власний погляд»)
студентки 1-го курсу Діани ХАСАНОВОЇ, керівник Світлана КУЛЕШОВА

Біль, який турбує сьогодні усе українське суспільство вплинув на творчі роботи студентів нашої кафедри і вони розробили ескізи одягу для найнезламніших людей – наших поранених хлопчиків та дівчат, тих хто захищаючи нас втратив кінцівку. Такі роботи неможливо оминути, вони вселяють надію і віру в краще майбутнє. Тому їх було відмічено спецпризом від начальника науково-дослідної частини Хмельницького національного університету та запропоновано укласти контракт (цивільно-правовий договір) на виконання наукової роботи з подальшого розроблення такого одягу. А це роботи наступних наших талановитих студентів:

Ескіз колекції одягу під девізом «Everlasting engine in our hearts. ВІЧНИЙ ДВИГУН У НАШОМУ СЕРЦІ» (номінація «DIGITAL ЕСКІЗ»)
студентки 2-го курсу Юліани ПИЛИПЕНКО, керівник Світлана КУЛЕШОВА

Ескіз ансамблю жіночого та чоловічого адаптивного одягу «ДОЛОНЬКИ ПІДТРИМКИ» (номінація «DIGITAL ЕСКІЗ»)
магістрантки Владислави ЦІСАР, керівник Олена ЛУЩЕВСЬКА

Колекцію одягу під девізом «COLOUR FUSiON» (номінація «Власний погляд»)
студентки 1-го курсу Діани ХАСАНОВОЇ, керівник Світлана КУЛЕШОВА

Кафедра ТКШВ вітає усіх переможців конкурсу і бажає вам нових

креативних задумів та їх успішної реалізації під мирним українським небом!

Дякуємо усім викладачам та майстрам виробничого навчання кафедри, що підтримували студентів та скеровували їхню творчу роботу. А також членам оргкомітету конкурсу «Барви Поділля 2024» від кафедри ТКШВ: модераторці науково-творчої роботи студентів від кафедри технології та конструювання швейних виробів, к.т.н., доц. Ларисі КРАСНЮК; заступниці голови науково-художньої ради, канд. техн. наук, доц. каф ТКШВ Олені ЛУЩЕВСЬКІЙ; начальниці науково-дослідної частини, д-р техн. наук, проф. каф. ТКШВ Оксані ЗАХАРКЕВИЧ та інженеру кафедри ТКШВ В’ячеславу БАЛАБАНОВУ за технічну частину організації конкурсу.

Дякуємо нашим мужнім воїнам за можливість провести конкурс!
Слава нашій непереможній Україні та її Героям!